Русия иска да изтеглим „Царевна“ от Мариупол

Новини Под небето

Русия призова България и 5 други държави да окажат влияние на собствениците на чуждестранни кораби в пристанището на Мариупол, за да ги изведат до местата по постоянна регистрация. Това каза в четвъртък началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, цитиран от ТАСС.

Освен българския кораб „Царевна“ в пристанището има и кораби на Доминиканската република, Либерия, Панама, Турция и Ямайка. Те обаче продължават да не напускат, въпреки че по думи на Мизинцев има осигурен безопасен коридор за тях.

„Въпреки условията, създадени от руската страна за безопасно излизане на шест чуждестранни кораба за сухи насипни товари, блокирани преди това от Украйна, от водите на Мариупол, ръководствата на страните, от (които са) компаниите собственици на съдовете, все още не са предприели мерки за изтегляне на тези кораби“, каза Мизинцев.

По думите му специалисти от руския Военноморски флот са елиминирали опасността от мини в акваторията на пристанището на Мариупол.

Снимка: БТА

Източник: Свободна Европа

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.