БългарияГласовеЕвалаМненияНовини

Радослав Кошков: За българския бизнес не е трудно изцяло да изгради един Комплекс за ранно детско развитие, ако се обедини

Когато целият свят е изправен пред предизвикателството да се справи с пандемията коронавирус, във фондация „За нашите деца“ продължават да работят, макар и дистанционно, в подкрепа на децата и техните семейства. Те вярват, че всички заедно ще се справим с тази криза и ще излезем още по-силни и с още по-добри и ефективни мерки в подкрепа на пълноценното развитие на децата от най-ранната им възраст. Не се отказват и продължават да търсят подкрепа за създаването на Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив. Днес Ви представяме една от първите повярвали в мисията им фирми.

Шнайдер Електрик България ЕООД, които заявиха дарение на някои от нужните електроматериали, с което ще помогнат да преобрази част от помещенията на бившия дом „Рада Киркович“ в уютни зали, в които ще се разположи Комплексът. Ето какво сподели г-н Радослав Кошков – регионален мениджър на Шнайдер Електрик за България, Албания, Македония и Косово.

Schneider Electric представя Пловдив като дестинация за успешни инвестиции

Как научихте за инициативата за създаване на комплекса за ранно детско развитие в Пловдив на фондация „За Нашите Деца“ и какво Ви накара да я подкрепите?

Като голяма компания ние поддържаме връзки с много неправителствени организации и сме в течение на основните им проекти. Фондация „За Нашите Деца“ не прави изключение – радваме се, че имаме възможност да подкрепим изграждането на такъв център с това, в което сме силни.

Какво бихте казали на хората, които още не са взели решение дали да застанат зад каузата за създаване на Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив?

Мисля, че за българския бизнес не е особено трудно дори изцяло да изгради един такъв център, ако се обедини – всеки може да предостави материали от собственото си портфолио, което е един финансово много ефективен метод за даряване. Естествено, това не отменя нуждата от набиране на средства, но самото изграждане на обекта може практически да бъде изцяло обезпечено така.

Разкажете ни за приоритетите в политиката на Шнайдер Електрик България за социална отговорност и устойчиво развитие?

На първо място Шнайдер Електрик е зелена компания – нашите технологии са ориентирани към постигането на максимална ефективност на енергията и оборудването на нашите клиенти. Освен това ние спазваме зеления принцип и при собствената ни работа – имаме ясна програма за намаляване на въглеродния ни отпечатък в световен мащаб. Това поставя изисквания към офисите и заводите ни, предстои ни пълна смяна на автопарка с електрически автомобили, която ще се осъществи поетапно до 2030.

Отделно, на място участваме в различни инициативи. Например през 2019 с нашия завод и с подкрепата на фондацията Шнайдер Електрик, осъществихме голям проект в подкрепа на енергийно бедни семейства.

Хората са ключов ресурс за успеха на бизнеса. Възможността за включване в социални инициативи на работносто място става силен фактор, който ги мотивира при избора и при задържането на дадено работно място. Има ли Шнайдер Електрик програма за въвличане на служителите като част от своята корпоративна политика? Какви конкретни активности за ангажиране на екипите в София и Пловдив предстоят?

Имаме различни практики за включване на служителите – благотворителни базари, възможност за доброволческо участие в дарителските ни акции – дали със средства, дали с труд и лично време. Все пак не искаме да задължаваме никого – показваме ангажираността на компанията, която радва и мотивира хората да се включат. Никога не изискваме нещо такова като служебно задължение.

Според Вас, трябва ли всяка компания да бъде социално отговорна?

Категорично да, освен това мисля, че всички компании могат. За едни успешният начин би бил един, за други – друг, но всеки има с какво да допринесе, и ако това е всеобщ начин на мислене, обществото ще го усети с реални промени.

Повече информация, новини за Комплекса и как може да подкрепите вие каузата можете да откриете ТУК. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина