ГласовеГрадътМненияНовини

Протест срещу Гешев довечера пред пловдивската прокуратура

Инициативата продължава под наслов Понеделници за правосъдие

Възобновяват се продължаващите от месеци, но прекъснали напоследък протести срещу главния прокурор Иван Гешев. Пловдивчани ще излязат днес с искане за оставка пред Прокуратурата на площад Съединение. Конкретният повод за възстановяването на протестите е оповестената мрежа за сплашване и запушване на устите на хората, които трябва да проверят дали има подслушване на граждани и опозиционни политически фигури.

Ето и текста към протеста, който ще се проведе тази вечер от 19 часа:

Призоваваме Ви да излезете на протест на площад Съединение, под прозорците на прокуратурата, в 19:00 часа, за да се противопоставим заедно на поредния случай на произвол, в който прокуратурата действа като бухалка.

Вчера вечерта стана ясно, че се провежда широкомащабна операция по сплашване и запушване на устите на хората, на които е възложено да проверят сигналите за подслушване на граждански и политически опозиционни фигури. С това действие Гешев, Пеевски и Борисов се опитват да не позволят истината за това как се злоупотребява с МВР и със службите да излезе наяве.

Ще се борим докрай за разплитане на този модел, чрез който Борисовата държава държеше своята власт. Гешев е позор! Оставка

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина