АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Появи се шанс за Панаира през Варна

Внасят проект за решение в общинския съвет в морската столица отмени решението си за апорта на своите 29 % от Панаира в Пълдин Туринвест и акциите да бъдат върнати на държавата

Пловдивският общински съветник Веселина Александрова и народният представител от Демократична България Стела Николова подготвиха проект за решение на Общински съвет Варна относно акциите на морската столица в Пловдивския панаир, което да се внесе за гласуване. Ако се приеме на сесия на Общински съвет, ще се отвори възможността 29-те % от Панаира, които морската община е получила от Бойко Борисов, да се върнат на държавата и ще се затвори възможността пълният контрол върху международното изложение да премине в ръцете на Георги Гергов.

“ Според проекта Варна ще отмени решението си за апорта на своите 29 % от Панаира в Пълдин Туринвест. Така собствеността върху тези акции ще остане в общината и ще може кметът да изпълни решението от 2017 г. акциите да бъдат върнати на държавата, откъдето не е трябвало изобщо да излизат“, коментира председателят на групата на ДБ в ОбС-Пловдив Веселина Александрова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина