Новини

Пловдивските спасители с първа акция в Турция в шестетажен блок

Първа спасителна акция успяха да проведат пловдивските спасители в Турция в района, пострадал от тежките земетресения в началото на седмицата. Бързо сформираният екип от Аварийно спасяване – Пловдив съобщи, че в нощ 2 – ден 3 са пристигнали в Караманмараш – населено място с малко над 1 млн жители на около 70 км от Газиантеп – и в 22:30 веднага са започнали работа.

Те са работили в съборен шестетажен блок с 35 апартамента, но, за съжаление, не са открили оцелели. След приключване на работата са легнали да спят, а сутринта са събудени от поредния вторичен трус. Ето и тяхната история:

„Влезнахме на терен в 00:30 с колеги от турски спасителен отряд и нашият назначен преводач
Локацията, на която ни пратиха беше бивш 6 етажен блок с 35 апартамента…на една от снимките се вижда покривът със сателитните му антени..на ниво 50 см над земята.

Издирвахме по класически метод, със сеизмичен микрофон и с термокамера. За съжаление без успех за оцелели. Акцията ни приключи в 04:30 и легнахме да спим, след 32 часа шофиране и издирвателна дейност след това.

Ден03 – оперативен екип BG-SAR-NAVRB-02 е на терен, после ще бъде заменен от 03 и после 01…държим 24 часова оперативност на звеното на Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ

След като сутринта ни събуди вторичен трус и се полюляхме в палатките (било е около 4 казаха ) организирахме базата по-добре. Към 02 сутринта пристигна рейса, който ще ползваме за щаб, предоставен от Александър Ковачев. Някои колеги спаха вътре (нощем е -12, сутринта беше -7). Автобусът е безценно полезен!

Пожелайте ни успех днес, всички се надяваме на добри новини в издирването.

Та прилагам снимки от снощи и от лагера днес!

Продължава дарителската ни кампания!

Поздрави от базов лагер:BG-SAR-NAVRB, Караманмараш, Турция.“

снимки: Аварийно спасяване – Пловеив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина