КриминалеНовини

Още една масова стрелба в Сърбия

8 са мъртви, 10 – ранени

Втора масова стрелба бе извършена в Сърбия в рамките на няколко дни. Убити 8 души и са ранени най-малко 10, съобщава OFFNews.

Въоръжен мъж е стрелял с автоматично оръжие от движещ се автомобил близо до село на 60 км южно от Белград.

По непотвърдени данни извършителят все още е в неизвестност, пише Би Би Си.

В петък сутринта сръбските медии съобщиха, че специални полицейски сили са пристигнали в селата Младеновац и Дубона, където е станало последното масово убийство.

Снимки от мястото показват как полицаи спират автомобили на контролно-пропускателни пунктове, докато се опитват да открият стрелеца. Хеликоптер, безпилотни самолети и множество полицейски патрули също издирват заподозрения в района около Дъбона.

Според съобщения в местните медии 20-ина годишен мъж е започнал да стреля по хората с автоматично оръжие, след като е имал спор с полицай в парк в Дубона в четвъртък вечерта. Твърди се, че след това мъжът е започнал да стреля по хора от автомобил, като е убил най-малко осем души и е ранил много други.

Министърът на здравеопазването Даница Груичич и ръководителят на Агенцията за разузнаване в областта на сигурността Александър Вулин са отишли в района в ранните часове на петък.

В сряда тринадесетгодишно момче застреля осем свои съученици в училището си в Белград, както и един охранител. Това накара сръбското правителство да предложи по-строги ограничения за притежаването на оръжие.

Масовите стрелби са сравнително редки в Сърбия, която има много строги закони за оръжията, но притежанието на оръжия в страната е сред най-високите в Европа.

След войните и размириците през 90-те години на миналия век Западните Балкани са залети с незаконни оръжия. През 2019 г. беше изчислено, че на 100 души в Сърбия се падат 39,1 огнестрелни оръжия – третата най-висока стойност в света, след САЩ и Черна гора.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина