НовиниСпортСпортен Пловдив

Новата зала „Дунав“ ще отвори врати в средата на лятото

Реконструираната спортна зала „Дунав“ ще приеме първите трениращи в средата на лятото, каза заместник-кметът с ресор „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков, след инспекция на строителните дейности, направена днес на място.

По-високата зала вече е завършена. Сега се работи по изграждане на топлата връзка с малката зала, където ще има административни помещения, асансьори за достъпна среда и кафене. Имам уверението на изпълнителите, че до средата на лятото новата зала ще бъде напълно готова и ще приеме спортисти за първи тренировки“, заяви Титюков.

По линеен график едва тогава ще се пристъпи към събаряне на досега съществуващата зала и изпълнение на дейностите по вертикална планировка, изграждане на външните игрища и озеленяването. „До края на годината, при ритмично финансиране, ще се радваме на едно модерно спортно съоръжение в район „Северен“, допълни заместник-кметът.

Новата зала е с височина 14 метра и е напълно подходяща не само за баскетбол и волейбол, а и за художествена гимнастика.

Отвън е предвидено да има две открити игрища, както и подходящо озеленяване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Всичко в тази държава се прави с идея са се усвоят пари, без никаква практичност дали това “нещо” въобще е функционално и служи за зала за спорт. Просто едно безкрайно безочие и безумие и подигравка за реално спортуващи хора. Засрамете се и не ви ли е срам ? Какво кафе, каква височина, каква глупост правите ….. срам и позор

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина