КриминалеНовини

Момченца на 2 и 7 години пострадаха при катастрофи

25-годишна майка с двегодишно момченце на ръце е била блъсната от лек автомобил „Шкода“, докато пресичала на пешеходна пътека в пловдивското село Йоаким Груево. Сигналът за произшествието е получен след 14 часа в неделя в Районното управление на полицията в гр. Стамболийски. Автомобилът е управлявал младеж на 20 години, чиято алкохолна проба е отрицателна. Пострадалите нямат сериозни наранявания, след обстойни прегледи в болница, и двамата са освободени за домашно лечение с леки контузии. Случаят е отработен по административен ред.  

Катастрофа с пострадал 7-годишен велосипедист е възникнала в събота по обяд в село Крумово. Детето е настанено в болница за наблюдение, по информация от лекарите няма опасност за живота му. Според получения в 12.20 ч. сигнал, момченцето било ударено от лек автомобил „Ланча“, докато се движило с велосипеда си по пътното платно. Шофьорката на колата е изпробвана за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. За допуснатата катастрофа поради недостатъчно внимание към уязвим участник в движението, на жената е съставен акт от служители на сектор „Пътна полиция“.

Ден по-рано възрастен велосипедист, на 95 години, пострадал при произшествие в Пловдив. Около 12.15 ч., при пресичане на кръстовище между бул. „Шести септември“ и ул. „Георги Измирлиев“, той бил блъснат от лек автомобил „Фолксваген“. Отрицателни са тестовете за алкохол и наркотици на 48-годишния водач на колата. Причините и обстоятелствата, довели до катастрофата, се изясняват в рамките на досъдебно производство.

Снимката е илюстративна

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина