ГрадътКултураНовини

Стоиц Гъдев представя новия си авторски концерт в Капана

Дългоочакваният авторски концерт на Стоиц Гъдев – пиано /предпремиера/ е на 20.10.2022 от 20.30 часа в Пловдив, Club Office Polinero /Малкото Полинеро/- ул. „Абаджийска“ 15, в Капана.

Единствено и само авторски композиции за пиано, изсвирени от самият Стоиц Гъдев. Той ще излезе на сцената сам, без поддържащи музиканти, без плейбеци, сингбеци и мидита. Всичко ще се случва в реално време. Авторът сам ще представя композициите си. Ще чуете любопитни истории за създаването на някои от тях.

За автора:

Стоиц Гъдев е роден в град Пловдив. Потомствен музикант е. Започва да учи пиано на 4 години. Най-голяма заслуга за музикалното му образование и култура изиграва неговият баща Иван Гъдев – изключителен музикант и пианист, който показва на Стоиц основите на класическата музика и джаз стандарти. Стоиц започва да работи като пианист от ранните си младежки години, като натрупва богат опит като изпълнител.

Свири с едни от най-добрите музиканти в България. По-късно започва да свири в реномирани клубове и хотелски вериги в Европа, Азия и Африка, като на повечето от тези места го назначават след като печели конкурси. Има издадени 15 албума с авторска музика. Сам аранжира и записва произведенията си. В продължение на 25 години работи и като студиен музикант. Пише предимно инструментали – съвременна класика за пиано и поп музика.

Рамките на академичността в музиката са му тесни и затова предпочита сам да открива закономерностите в композицията. Музиката му е в характерен стил, в който реално не може да се отреди доминираща роля на нито един жанр.

Стоиц Гъдев ще направи две предпремиери в родния Пловдив, преди големия концерт. Това е първата от тях.

Билети на място – в клуба. В цената на билета влиза и билет за големия концерт на Стоиц Гъдев. Бонус – питие и диск.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина