Новини

МИГ Куклен-Асеновград подписа нов договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

Председателят на Управителния съвет на сдружение „Местна инициативна група Куклен- Асеновград“ – инж. Петър Петров , в присъствието на изпълнителния директор Илица Даскалова и Община Куклен, представлявана от Христо Божинов заместник кмет на община Куклен, подписаха Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за водено от общностите местно развитие от Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони на 8 декември.

Безвъзмездната финансова помощ в размер на 68389,97лв., което представлява 100% финансиране по проектното предложение е за реализирането на проект „Изграждане на детска площадка за всички възрастови групи ” по процедура BG06RDNP001-19.139-S1 на „МИГ Куклен- Асеновград 7.2 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Проектът предвижда изграждане и обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от общинско значение за Община Куклен, а именно: „Изграждане на детска площадка за всички възрастови групи“, в УПИ IV – парк и трафопост, кв. 34 по регулационният план на гр. Куклен.

Предвиждат се дейности по извършване на Строително -монтажни работи и извършване на доставка и монтаж на оборудване , съгласно изготвения инвестиционен проект.

Настоящият проект си поставя за основна цел постигането на балансирано териториално развитие, чрез комплексно подобряване състоянието на техническата инфраструктура на територията на Община Куклен. Инвестиционното намерение е съобразено максимално с прилежащите особености на терена с цел изграждането на модерна и функционална среда за отдих и/или спорт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина