Новини

Мъск търси някой „достатъчно глупав“ да приеме работата по Туитър

Илон Мъск заяви, че ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на „Туитър“, когато си намери заместник, пише OFFNews.

„Ще подам оставка като главен изпълнителен директор, веднага щом намеря някой, който е достатъчно глупав да приеме тази работа! След това просто ще управлявам екипите, които се занимават със софтуера и сървърите“, написа Мъск в „Туитър“.

Това е първият път, в който Мъск споменава, че ще се оттегли от ръководния пост, след като в неделя потребителите на „Туитър“ решително подкрепиха въпросната идея в анкета, инициирана от самия него.

Призивите на Уолстрийт за оттеглянето на Мъск се засилват от седмици насам, а напоследък дори и високопоставени служители на компанията „Тесла“ изразиха съмнения около фокуса му върху социалната медия и се запитаха дали „Туитър“ не отвлича вниманието му от управлението на бизнеса с производство на електромобили, в който той заема централно място при дизайна и техническото проектиране.

Самият Мъск призна, че е имал твърде много работа и заяви, че ще търси изпълнителен директор на „Туитър“. В неделя обаче той заяви, че няма наследник, нито кандидат, „който действително да е способен да поддържа „Туитър“ жив“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина