НовиниСпортСпортен Пловдив

Локо не остави шансове на Левски, надушва финала

Мартин Иванов, стажант-репортер

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив продължава да поддържа формата си и изглежда е все по-близо до втори пореден финал за Купата на България. В първия мач от полуфиналната фаза ,,смърфовете” надвиха отбора на Левски с 2:0 на стадион ,,Лаута”. Черно-белите не оставиха никакви шансове на съперника си от София да застраши сериозно вратата на Мартин Луков.

Първото полувреме бе по-интересното и по-динамичното. В него паднаха и двата гола за отборът-домакин. В 23-ата минута защитникът на Левски Янис Каргас сгреши при изнасяне на топката. Тя стигна до защитника на ,,смърфовете” Лукас Масоеро, който със страхотно подаване намери Димитър Илиев, а той с удар в близкия ъгъл откри резултата. В 45-ата минута Локомотив Пловдив удвои своята преднина. Играчите на Бруно Акрапович организираха страхотна атака отляво. Йосип Томашевич се включи в атака получи пас от Парвиз Умарбаев, прехвърли излезналия страж на сините Милан Миятович, а за Бирсент Карагерен остана най-лесното и така 2:0 за Локомотив на полувремето.

Второто полувреме бе изиграно много добре тактически от ,,черно-белите”. Преобладаваха смените и в двата отбора, като Левски извърши 4, а Локомотив 5. И все пак ,,сините” отново не успяха да затруднят Мартин Луков. Единственият точен удар за гостуващия тим бе отправен от Станислав Костов, който не бе заплаха. Най-опасното положение през втората част отново бе пред вратата на синия отбор. Милан Миятович трябваше да спасява обора си след остро центриране на Момчил Цветанов, за да предотврати трети гол във вратата си.

И така оборът на Локомотив има комфортна преднина над Левски преди реванша в София, който ще бъде точно след седмица на 16 юни в 18:00.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина