НовиниОбщина Пловдив

Китайското посолство дарява 100 божура на Община Пловдив

Посолството на Китайската народна република ще дари 100 броя дървовиден божур на Пловдив. Това стана ясно днес по време на среща между зам.-кмета по екология Иван Стоянов, директора на ОП „Градини и паркове“ Антон Георгиев и представители на посолството.

„Това е една прекрасна инициатива. Ние, като държава на розите, сме щастливи, че искате да си сътрудничим точно в тази сфера и съм сигурен, че това ще е повод допълнително да развием отношенията между нашите две страни“, заяви Иван Стоянов.

„Пловдив е прекрасен град и се надявам чрез тази инициатива да допринесем още повече за неговата красота. Както в България розата е неизменна част от производството на различни продукти, така и божурите в Китай се използват в козметичната и хранителната индустрия“, сподели съветникът по културните въпроси към посолството Гуан Син. Той допълни, че тази година се навършват 75 години от установяването на дипломатически отношения между Китай и България и се надява те да продължат да процъфтяват –  също като розите и божурите.

През септември се отбелязва един от традиционните китайски фестивали. Идеята е божурите да бъдат засадени именно тогава, веднага след като бъде определен подходящ терен.

На срещата присъстваха още представители на Аграрен Университет – Пловдив и на Института по декоративни и лечебни растения – София.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина