НовиниПод небето

Германия одобри доставка на танкове за Украйна 

Страната преговаря да изкупи свои машини от Катар

Германското правителство одобри доставката на танкове „Леопард 1“ от запасите си за Украйна и и води преговори да изкупи от Катар 15 самоходни зенитни установки „Гепард“, които да изпрати на Киев, съобщава в днешния си брой в. „Зюддойче цайтунг“, цитиран от „Ройтерс“.

Доставката на танкове „Леопард“ за Украйна може да се осъществи по всяко време, след като танковете бъдат ремонтирани, посочва вестникът, като се позовава на правителствени източници.

Компаниите „Райнметал“ (Rheinmetall) и ФФГ (Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft) искат да ремонтират десетки танкове Leopard 1 и могат да ги доставят на Украйна, ако Киев желае да ги купи, допълва изданието.

Няколко висши германски служители обсъдиха с външното министерство на Катар възможността Германия да изкупи обратно 15 машини „Гепард“, които Доха купи, за да гарантира сигурността на стадионите по време на Световната купа по футбол, пише „Зюддойче цайтунг“ и допълва, че Берлин се опитва да получи повече боеприпаси от Катар.

„Гепардите се представят много убедително във войната в Украйна. Ако успеем да получим повече от партньорите тук, това определено ще помогне на украинците“, заяви новият германски министър на отбраната Борис Писториус, цитиран от вестника.

Източник: Дневник/ Снимка: Ройтерс

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина