АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Десетки в Пловдив събират помощи за украинците

Дарения се събират в офис-сграда на мястото на бившата бирена фабрика Каменица
Десетки пловдивчани се включиха още в първите часове на акциите за събиране на хуманитарна помощ за бежанците от Украйна в България или нуждаещи се във военната зона. Наш читател, включил се в акцията, ни изпрати впечатленията си при своето дарение на хранителни продукти и хигиенни принадлежности:
Още от вратата ни посрещнат с благодарности, жена от украинската общност в Пловдив, отваря широко вратата с думите „Благодаря, благодаря ви много, много Ви благодаря“. Импровизираният пункт се намира в офис сграда, кооординацията са поели няколко представители от украниската общност. Момичето, което се занимава с приемане и сортиране на дарените стоки ни казва, че е доста уморена, все пак трябва да върши и друга работа, споделя, че още добровлци за сортирането на стоките биха били от полза.
Стоките, които се набират на този етап са:

  • Храна (дългосрочни, пакетирани хранителни продукти, чай, кафе);
  • Тоалетни и хигиенни принадлежности (четки за зъби, паста за зъби, дамски превръзки, памук, сапун, хвалии-нови или в много добро състояние);
  • Лекарства (панадол, парацетамол, валериан, валидол, обезболяващи, аспирин, бинт, левкопласт).
  • Електрически кани

В четвъртък заминава кола, която ще разпредели даренията за нуждаещи се по предназначение.
След това отново ще се актуализира списъкът с необходими стоки за дарение, на базата на нуждите на пристигащите в Пловдив украински бежанци.
На този етап гореспоменатите стоки могат да се дарят на следния адрес: Бул. Източен 65 – новата офис сградата на мястото на бирената фабрика с вход от улица „Антон Тайнер“, всеки ден между 9.30- 18.00ч., като преди това посещението ви в импровизирания пункт може се координира с обаждане на тел. 0885152000
Екипът на „Под тепето“ продължава да поддържа връзка с координаторите и да информира желаещите да помогнат с какво биха могли да са полезни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина