ЖивотНовини

Центърът на Париж потъна в тъмнина

За днес френските власти планират временна и контролирана симулация на прекъсване на електрозахранването

Центърът на Париж се озова в мрак, след като електрозахранването бе прекъснато вчера вечерта в няколко централни столични района, пише БТА.

Компанията Ер Те Е, управляваща електропреносната мрежа, е обявила, че от прекъсването на тока са били засегнати 125 000 домакинства. Към 23 ч. електроподаването е започнало да се възстановява в трети, четвърти и пети район на Париж.

Компанията Енедис, която е дистрибутор в електроснабдяването, пояснява пък, че в първи и четвърти район са били засегнати 75 улици, а в трети и пети район – 34 улици.

В социалните мрежи много французи започнаха да споделят снимки на тъмни парижки улици и потънали в мрак сгради. Много потребители на социалните мрежи коментираха, че се чувстват странно в мрака, без интернет. Някои признаваха, че за първи път изживяват подобно нещо.

И властите, и енергийните компании поясниха, че става дума за авария.

Тя стана малко, след като вчера бе обявено, че за днес френските власти планират временна и контролирана симулация на прекъсване на електрозахранването в регион на страната. Франция очаква затруднения в доставките на електроенергия за потребителите през януари, тъй като множество френски атомни електроцентрали са в процес на ремонтни дейности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина