Новини

Българска образователна платформа – сред най-добрите в Европа

Затварянето на училищата заради пандемията се превърна в един от най-обсъжданите въпроси, който раздели родителите. Дали дистанционното обучение е достатъчно ефективно? Има ли подходящи онлайн материали за него?

Отговорът на последния въпрос ще изненада мнозина. Материали има, а българските ученици могат да получат достъп до интерактивно учебно съдържание на високо ниво. Всяка есен във Франкфурт, Германия, се провежда най-големият европейски конкурс за учебници и учебни материали BELMA (Best European Learning Materials Awards). В него десетки издателства представят своето най-добро учебно съдържание. Тази година има и българска номинация за престижния конкурс – образователната платформа е-просвета е предложена за Специалната награда на журито.

Е-просвета, известна у нас и като българското електронно училище, е привлякла вниманието на журито, в което влизат експерти от няколко европейски държави, и има големи шансове да спечели престижната награда BELMA. Голямата новина идва в момент, когато от издателството обявяват, че платформата тръгва изцяло обновена – т.нар. е-просвета, версия 2.0.

„Не сме спирали да работим по платформата, като основната ни цел е да направим така, че на практика да има все по-малко значение дали вашето дете учи в клас, или вкъщи. Голямото предимство на e-просвета е, че тя е подходяща за всички ученици, независимо по кои учебници учат. Постарахме се да я превърнем в място, където е събрано необходимото за един непрекъснат образователен процес, който в същото време е увлекателен и близък до децата. Затова за нас тази номинация е безспорно признание, че сме успели да постигнем всичко това!“ – казва Владимир Кръстев, директор на „Просвета Либри“.

Дали българската образователна платформа ще се пребори за престижната европейска награда, ще стане ясно на 20 октомври. Ако я спечели, това ще бъде седмата награда BELMA за Издателска група „Просвета“. Конкурсът за най-добри учебни материали се организира от Асоциацията на европейските издатели на учебници (EEPG) съвместно с Международната асоциация за изследване на учебници и учебни медии (IARTEM) и се провежда в рамките на Международния панаир на книгата.

През 2019 г. „Просвета“ печели златно отличие за най-добър европейски учебен материал за поредицата Hello! New Edition за 1. – 4. клас. На същото издание на конкурса с бронзова награда е отличена и още една поредица учебници на издателството – тази по история и цивилизации за 5., 6. и 7. клас. През 2017 г. поредицата „Голямото приключение“ за 1. клас печели бронз в категорията от 6 до 11 години. А в предходните години с награди бяха удостоени предшествениците на учебниците за профилирана подготовка за 11. клас по английски език LitUps! и по френски език ЕNVOLS.

„Обновената е-просвета, версия 2.0 е още по-бърза и удобна. Тя е с изцяло нов облик, има по-лесна навигация и ще улесни учители и ученици. Заложили сме нови функционалности и още ресурси, като тестове, игри, филми и упражнения, които задържат вниманието на децата и ги карат да учат с удоволствие. Имаме шансове да спечелим наградата и ако това стане, истинската победа ще бъде за българското дигитално образование!“ – допълва Кръстев.

На всички учители, които работят с печатните учебници на „Просвета“, е осигурен пълен достъп до цялото съдържание на е-просвета. За учениците и родителите достъпът става чрез абонамент, който се предлага от водещата телекомуникационна компания А1.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Новия световен ред вече влезна в сила.Първо ще ни затъпят децата с тези фалшиви измислици Ковид мерки.АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ СА ТЕЗИ МЕРКИ ЗАЩОТО ХОРАТА ПАК СЕ РАЗБОЛЯВАТ И БЪДАТ УБИВАНИ ОТ БЯЛАТА МАФИЯ ЕСТЕСТВЕНО ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина