ЖивотНовини

Благотворителен концерт за децата на загинали служители от структурите на МВР в Пловдив

Събитието се организира на 2 юни на пл. „Стефан Стамболов“ под егидата на кмета на Община Пловдив и директорите на ОДМВР и РДПБЗН „С обич за децата, в памет на бащите герои“ е мотото, под което за поредна година се обединяват служителите на дирекциите на МВР и „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив, за да подкрепят непълнолетни деца на свои загинали или пострадали колеги.

Благотворителната кампания се организира от местните дружества на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), под егидата на кмета на Община Пловдив Костадин Димитров и ръководителите на двете структури – старши комисар Георги Чергов и старши комисар Васил Димов. Традиционно силна подкрепа оказват и регионалните представители на Синдиката на служителите в затворите в България, бизнеса и граждани.

Събитието под формата на концерт на различни детски формации и школи ще се състои на 2 юни, неделя, от 10.30 ч., на предоставената безвъзмездно от Община Пловдив сцена на площад „Стефан Стамболов“. Водещ на програмата е Ася Антонова от телевизионното предаване „Ася в страната на талантите“.

В Благотворителния концерт се включват пловдивски таланти от различни детски градини, училища, танцови състави, фолклорни формации, общински състави – ДГ „Мая“, ДГ „Вяра“, ДГ „Слънце“, Хор Евмолпея, деца от ОУ „Васил Левски“, Танцова школа „Терпсихора“, акробати от клуб „Акродинамика“, Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“, солисти от музикален център Мюзик Арт. По време на концерта, ще има благотворителни урни, в които всеки може да подпомогне каузата.

Освен на танцовите и музикални изпълнения, зрителите ще имат възможност да разгледат отблизо специализираните екипировка, техника и автомобили на полицията и пожарната. Умения да изпълнява командите на водача си ще демонстрира и служебно полицейско куче.

Организаторите изразяват признателност към всички, които проявяват съпричастност към каузата и канят гражданите и гостите на града да споделят доброто настроение от изявата на талантливите малки участници в концерта. Парични суми могат да бъдат преведени по сметка на СФСМВР в Обединена българска банка BG24UBBS80021044094440, като за основание се посочи „Благотворителна кампания 2024“.

Набраните средства от инициативата ще бъдат разпределени по равно на 20 деца до 18-годишна възраст, претърпели тежка загуба на родител – служител в пловдивската полиция или пожарна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина