ЖивотНовини

7,8 по Рихтер в Турция

Има над 160 загинали, повече от 1000 ранени към границата със Сирия

Най-малко 160 души са загинали и над 1000 души са ранени при мощно земетресение, сполетяло Източна Турция и Сирия тази нощ, съобщава OFFNews.

Данните за жертвите и пострадалите се менят всяка минута, според различните агенции интензивността на труса е била между 7,4 и 7,8 степен. Разрушенията са огромни, Генералният щаб на турската армия е изпратил в зоната на бедствието два самолета за транспортиране на спасителни бригади, в страната е обявена най-високата степен за тревога.

В резултат на земетресението с магнитуд 7,4, станало в района на Пазарджик, провинция Кахраманмараш в Югоизточна Турция, в 7 провинции са загинали 76 и са пострадали 440 души, се казваше в по-ранно съобщение на турската Анадолска Агенция. Данните за броя на жертвите бяха към 6.30. Трусът е станал в 4.17 часа местно време и след него са регистрирани 42 последващи труса, от които най-силният с магнитут 6,6.

Разтърсването на земните пластове е усетено най-силно в порвивнциите Хатай, Османие, Адияман, Гаазиантеп, Шанлаурфа, Диарбекир, Малатия и Адана. Властите на Турция са отправили искане за международна помощ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина