КриминалеНовиниТемида

33-годишен отива на съд заради опит за подкуп на полицай

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 33-годишния К.Б. Той е предаден на съд за това, че на 25.03.2021 г. в Пловдив е предложил сумата от 30 лева на полицейски служител от ОД на МВР – Пловдив, за да не му състави актове за установени административни нарушения.

На 25 март 2021 г. в гр. Пловдив, около 19,30 ч., полицейски автопатрул спрял за проверка на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от К.Б. При извършената такава служителите на МВР установили, че водачът не носел свидетелство за управление на моторно превозно средство и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители обяснили на К.Б., че за липсата на документите следва за му бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение.

Един от тях влязъл в полицейския автомобил, за да напише актовете, а през това време към колата се приближил К.Б. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран.  Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина