ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
НовиниСпорт

300 момчета и момичета се включват в три футболни турнира в Община Марица

Близо 300 момчета и момичета ще вземат участие в три детски футболни турнира, които организира Община Марица в началото на септември. 16 отбора от Казанлък, Карлово, Димитровград, Свиленград, Кърджали, Смолян, Труд, Маноле, Скутаре, Пловдив и Раковски ще излязат на зелените терени на стадионите в Маноле и Скутаре. „Само в рамките на седмица Община Марица организира три детски футболни турнира под патронажа на кмета Димитър Иванов. Съревнованията ще се проведат на 1-ви, 7-ми и 8-ми септември“, заяви заместник-кметът по социални политики, младежки дейности, култура и спорт Николай Стаматов.

Футболният „маратон“ започва с традиционния турнир за „Купата на кмета“, който ще се проведе на 1 септември на стадиона в село Скутаре. Той се провежда за четвърта година, а участие ще вземат деца, родени 2015 година от футболните клубове на: „Арда“ (Кърджали), „Пловдив Сити“, „Скутаре“, „Тракия 2004“ (Пловдив), „Димитровград“, „Свиленград“, „Карлово“ и „Хасково“. Всички деца ще бъдат наградени с медал за участие, а всеки отбор – с купа. Специално за първите три отбора кметът на Община Марица Димитър Иванов е подготвил доста атрактивни купи. Николай Стаматов уточни, че турнирът се радва на изключителен успех сред младите надежди на футбола у нас. На 7 септември на терена в Маноле сили ще премерят отбори от момчета между 8 и 9 години. Момичета, родени през 2015 година, също ще се включат в турнирните надпревари на 8 септември на стадиона в Скутаре. В тях ще вземат участие съставите на Скутаре, пловдивските „Академия Лион“ и „Пълдин“, „Родопа“ (Смолян), „Казанлък“ и „Раковски“.

„Футболът сред момичетата добива все повече популярност в Община Марица. След създаването на женския тим в Скутаре, от тази година треньори на ФК „Лион“ започнаха да подготвят и девойки от Калековец. Надявам се примерът да бъде взет и от други отбори и турнирът за момичета да стане традиционен в Община Марица“, посочи Стаматов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина