НовиниСпортСпортен Пловдив

Децата на Академик Бултекс 99 със злато и бронз от Сараево

Академик Бултекс 99 се представи отлично и спечели злато, бронз и 6-о място на големия международен турнир за деца и юноши в Сараево „Баскет Къп“ с участието на тимове от Босна, Черна гора, Сърбия, Словения, Турция и Италия. Пловдивският баскетболен тим се представи с три свои селекции – до 12 години с треньор Вангел Илиев, до 14 и до 16 години с треньор Йордан Иванов. С групата бе и наставникът на юношите старша възраст Стоян Татаров.

16-годишните надежди на Академик Бултекс 99 безапелационно грабнаха титлата в своята възрастова група, след като спечелиха 6 победи от 6 мача. На финала пловдивчани надиграха словенския Сенсур с 46:19. Георги Инджов стана МВП, а най-резултатен с 13 точки бе Теодор Неделчев, който се отличи със 100-процеттова успеваемост – 5 от 5 в стрелбата за 2 точки и 1 от 1 на тройката.

Малките 12-годишни баскетболисти на Академик Бултекс 99 завоюваха третото място и бронзовите медали в своята възраст, след като записаха общо 6 победи и 2 загуби. Същият актив имаха и 14-годишни надежди на пловдивския клуб, които останаха на престижното 6-о място в класирането.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина