Татяна Лолова на екрана в Lucky Дом на киното

Нощна смяна

Българския “Бартер” с Татяна Лолова, специална прожекция на филма с нулев бюджет “Господари на съдбата” и “Пророкът от Халил Джубран” са премиерните заглавия в Lucky Дом на киното тази седмица

Филмът “Бартер” на Атанас Киряков, създаден по действителен случай, е своеобразно продължение на документалната творба на режисьора „Омагьосани от морето” (2010). И двете истории разказват за живота в едно рибарско селце, за хората в него, с радостите и тъгите им, с опита им да оцелеят в един живот на бартер, срещу мутрите, които искат да разрушат селището и да построят на мястото… луксозни хотели

Филмът е сниман на плажа във варненския квартал Аспарухово и това съвсем не е случайно – самият Атанас Киряков е от Варна и в продължение на 30 години наблюдава живота на рибарите и тяхната борба за оцеляване. Главният герой Хиндо (в ролята Филип Аврамов) вярва, че всичко в този живот е въпрос на бартер: с кой – с хората или с бог – това е отделен въпрос.

„Пророкът” на ливанския автор Халил Джубран е един от най-популярните сборници поезия, вдъхновил милиони читатели и преведен на над 40 езика от първата си публикация през 1923 г. Вечните стихове са представени в нова, запленяваща форма в Пророкът – анимационната антология на режисьора Роджър Алърс (Цар Лъв), който събира международно признати аниматори, за да превърнат елегантния текст на Джубран в живописно киноизживяване.

В събота, от 19:00 часа ще има и извънредна прожекция на филма на Мартин Асенов “Господари на съдбата”, който нашумя като първият филм с нула стотинки бюджет. За да го представи пред пловдивската публика, в Lucky Дом на киното ще дойде самият режисьор с част от екипа. Сюжетът на филма показва историята на двама братя, загърбили семейните ценности и обич, отдали се на престъпния свят и последиците, които той носи след себе си. На пръв поглед гангстерският екшън, съдържа в себе си драма, разказваща какво сме готови да изоставим и до къде сме готови да стигнем, за да бъдем на върха, по един незаконен и лишен от морал начин. В ежедневие, в което парите и страхът са най-доминиращата разменна валута, дали ще им се поддадем или ще съхраним истинската си душевност, забита дълбоко под повърхността. Разказ за младото поколение, което се сблъсква със сивата реалност, подчертано с бледа западна нотка.

Следете програмата на киното във фейсбук страницата му.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.