БългарияНощна смяна

Стотици виеха по пълната луна на Петък 13- ти

Щура нефатална пловдивска нощ напълни улиците и клубовете на града

Фатална вечер,  с фатални хора и фатални танци. Всеки бар се пръскаше по шевовете си и не успяваше да побере всички жалещи да влязат вътре. Причината бе пълнолунният Петък 13ти, който ще се повтори отново чак след 30 лета. Клуб Театъра гърмеше  с изпълнението на  Smallman. Диджейките в Грамофон успяха да разтанцуват всички, а стълбичките пред заведението бяха като телефонна жица с накацали лястовички по нея. Човек до човека. Кой говореше за петък 13ти, кой се обръщаше към съседчето си и се запознаваше с него, кой ритуално надигаше шотове с текила- всеки си имаше занимание. Някои даже оставяха череши из заведението, че знаеш ли, може да ти се прияде докато чакаш да се освободи тоалетната. 
Луната изпълваше небето, а хората около Джумаята виеха по нея. Ние сме върколаци, крещяха те и се гледаха с може би леко налудничеви очи. Всички се смееха, всички пиеха, но пък и пееха. По главната нямаше място да се разминеш в два през нощта. На хората не им трябва сцена или музика, за да танцуват. Те имаха нещо по-добро – настроение и хубави компании. Тананикаха си песнички и скачаха от единия край на Главната, че чак до другия.Пространството в Найлона не беше достатъчно, за да побере всички, така че пейките отпред се превърнаха в неофициална част от бара. No sense въртеше магически шотове, а от всеки бар се виждаха спортните коментари за мача, просто защото Испания-Холандия беше фатален за световните шампиони.
Макар да беше вечер, която не би се повторила до 2049, то по-голямото щастие беше, просто че е петък. Всеки край на седмицата е такъв, ако изключим виенето по Луната. Такъв феномен може да видим след 30 години, но този петък никога няма да се повтори през живота ни, казаха едни момичета, допиващи Мохитото си. Други пък крещяха „Всеки ден е Великден”. Според трети дните от седмицата или календара не били важни, а как ги оползотворяваш. Така освен забавлението, някои успяха да си спомнят, че времето не е важно, а начинът, по който го прекарваш.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина