БългарияНощна смяна

На опашка пред „Американаезотерика“

Изключително голям интерес предизвика изложбата на куратора Арън Мултън, представена в SARIEV Contemporary

Лариса Илиева

Голяма част от културната общност на града се намираше на мястото, в опит да се докосне до екзотичната композицията. 
Поради пламтящото любопитство на всички гости се наложи да сформира контрол на входа. При допускането на посетителите, се определяха малки групи, които да могат да се насладят необезпокоявани на работата на американският куратор, като разбира се, внимание се обръщаше на всеки един желаещ да разгледа. Това се наложи, тъй-като помещението, в което бе позиционирана работата на Мултън, е малко като площ, което пък допринесе за по-дълбоко вглъбяване в идеите на творците.

Впечатляващата изложба, под заглавие „Американаезотерика“ е дело на А. Мултън, в която той представя работата на петима съвременни артисти от Америка, чиито творби са насочени към теми като суеверия, ритуали и различни области от езотеричната наука. За съвкупността от творби се знае, че са частици от цялостните творчества на Джейсън Меткалф, Стерлинг Руби, Макс Хупър Шнайдер, както и Джен Уест и Майк Буше. 

На място имате възможността да получите и повече информация относно целия мащабен проект. Освен в рамките на SARIEV Contemporary, ще можете да се докоснете до проекта и в кино „Космос“ . Хубаво ще е да сме нащрек, тъй-като в момента в града има няколко тайни местоположения, очакващи да бъдат открити.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. МЕНТЕ ШАРЛАТАНИЯ не се забелязва нито и този път в АртНюзЧОРБА на международната междуселска махленска позьорка Ве.Са. – не се забелязва поради ловко ‘фърлен прах в очите. Хвала!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина