Мануел Рего се среща с пловдивчани

Нощна смяна

Той е третият специален гост в рамките на Европейските писателски срещи Пловдив

Третата среща от поредицата „Европейските писателски срещи Пловдив“ ще се състои днес, понеделник, в 19 часа в Балабановата къща в Стария град. Тя е с голямото име на испанската литература и поезия МАНУЕЛ РИКО РЕГО. Организатори на събитието са Община Пловдив и Фондация „Международни писателски срещи – Пловдив“. ВХОД СВОБОДЕН!

Поредицата „ЕВРОПЕЙСКИ ПИСАТЕЛСКИ СРЕЩИ – ПЛОВДИВ 2019” е с наднационален, европейски ефект в литературния живот. Идеята е за участие да бъдат канени най-изявените писатели и поети на европейския континент. Тези срещи със сигурност ще превърнат Пловдив в международен книгоиздателски и литературен център през следващите години.  

Световноизвестните писатели и поети: Давид Фоенкинос, Франция,  Юз Алешковски, Русия, Мануел Рико Рего,Испания, Силви Жермен, Франция, Мишел Уелбек, Франция са гости на събитието през 2016 г. Сред техните литературни отличия са награди, които по своята значимост са непосредствено сред Нобеловата награда за литература  – наградите Гонкур, Маларме, Фемина, Ренодо.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.