БългарияНощна смяна

Happy end след Sex in the morning

Аня Петрова

„Единствените свободни места са по пода, но сигурно и те скоро ще се заемат. Кърфица да бяхте- зор ще ви е.”. Така посрещаха в Петното миналата нощ. Причината за гъчканака бе дългочаканият концерт на Остава. Места дори за чаша нямаше, камо ли са танц например. А това беше фантастично- Пловдив поиска да се забавлява с готина музика.  

Поклон пред ОставаКратко резюме на групата: 20 години на сцената, 5 издадени албума, милиони покорени сърца. Не мисля, че има българин, който да не знае песента им Шоколад и да не е поздравявал любимия си човек с нея. Остава е групата, написала история на народната ни алтернативна сцена, повлияла на поколения и променила съдби. Това е група, която можеш да познаеш от първия тон на китара и първата изпята нота от Свилен. Звученето им е неповторимо и вероятно никога няма да бъде достигнато от която и да било друга група. Любима част от песните – текстовете. Всеки може да се намери из думите им. Сутрин си пускаш Sex in the morning, по обяд минаваш на Бесен, защото шефът те е ядосал, а вечер слагаш своя Happy end. Техните концерти не са музика, а емоция и спомени. Връзката им с публиката е толкова силна и няма нищо по-хубаво от това да чуеш „Дали Ню Йорк е твоите мечти или Пловдив, Париж и Берлин”. Именно това докара почти до истерия Петното, което не се пръскаше по шевовете, а направо преливаше на улицата. Коя песен искате да изсвирим сега, питаше Свилен публиката от сцената и първият, който успееше да изкрещи любимото си парче печелеше. Грешка- всички печелеха, защото цялата дискография на Остава ни е любима. 

По принцип хората отиват на концерт, за да се радват на музиката. Това и тук го има, но повечето любители на Остава са пред сцената, защото Свилен стои на микрофона и изговаря думите, които те не могат. Това, съчетано със суровия китарен звук и студените, но иначе мелодични рифове, се превръща в резюме на самия ти живот.  Заслужават да застанеш пред сцената и да им подариш възможно най-дълбокия поклон!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина