БългарияНощна смяна

А дали Нешка не е в грешка?

В новия си спектакъл Робева се постара да създаде нещо модерно, но то стана абсурдно

Двете сватби в сюжета се превърнаха в разхвърлян кабаретен шантаж

Гимнастички станаха полицаи и замениха бухалките със Стоп палки на сцената, а бляскавият персонаж на Моцарт – Фигаро беше DJ

Паулина Гегова

Нешка Робева винаги се е спрягала като символ за безупречен професионализъм. Още от времената на „Златните момичета“, та до сега, треньорката е извайвала таланти и характери, които са прославяли България. Не е тайна, че работата с нея е трудна, изискваща много жертви и упоритост, но това е цената на успеха. Нешка няма грешка… поне до сега!

Снощи в Пловдив се представи последният спектакъл на знаменитата треньорка в съвместна колаборация с русенската опера – „Последната грешка на Нешка!“ Събитието се състоя в зала Колодрума, а посетителите бяха многобройни. Бяха пуснати и задните трибуни, които може би са далечни за малката сцена, но все пак те бяха изпълнени до последната седалка. Това обаче не винаги е критерии за добър спектакъл. Трябва да признаем, че изпълнителите на русенската опера под съпровода на маестро Найден Тодоров и танцьорите от „Нешанъл арт“ са талантливи и добри, в това което правят. Спектакълът обаче сам по себе си представляваше една мешана скара, без основна идея, която да поддържа общото цяло. Като тяло без гръбначен стълб. То функционира, но разглобено. 

Уж сюжетната линия за случването на две сватби по едно и също време, се превърна в какафония, която прекалено рязко сменяше настроението в зрителя. Всеки откъс отделно беше приятен. Хубава музика от най-известните опери на света, хубав фолклор, но когато двете бъдат смесени, се получава обърквация. И не само! Нешка е смесила не два, а поне десет стила на танцовото и музикално изкуство. Едно след друго, а често и едновременно, се изреждаха народни танци, балет, болеро, надпяване между класическа и народна музика, бели денс, кан кан, танго и какво ли още не. От Чайковски през оперен вариант на „Рофинка болна легнала“. За капак на всичко четири професионални художествени гимнастички бяха облечени като полицаи, които вместо бухалки, играеха с катаджийски стопове и се включваха в отделните сцени като разкъсваха единството, което така или иначе трудно се крепеше.

Цялата статия и снимки от спектакъла може да прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Аман от поръчкови статии. Под тепето доказа че е политическа предплатена платформа за манипулация. Защо не пишете какви помии ражда пловдивската опера, а сега като дойдоха и напълниха колудрима се напъвате да изсмучете от пръстите си негативна критика?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина