Любимите места за пиене на чай в Пловдив

Вкусът на града

Черен, зелен и бял – чаят е прекрасна напитка за всеки ден

Обичате ли топлите напитки? В сезона, в който сме забравили що е то къси панталони и вместо за лятото се питаме: „Къде си прибрах вълнения шал?“, най-добрият гид на Пловдив ще ви разкрие още няколко малки тайни.

Декември отмина и вече спокойно можем да си поемем въздух след шеметното търсене на най-добрите подаръци за близките си. Най-накрая е време да поглезим себе си, да си дадем малко почивка и да открием най-добрия начин да се насладим на зимния сезон. Може би се досещате, че този път няма да ви разказваме за ателиета и занаятчии, а за нещо друго. Без значение дали има сняг, зимата си е зима и винаги става една идея по-приятна с чаша топла напитка в ръка.

Вече ви споменахме за едни от най-добрите места, на които сме отпивали сладки глътки топъл шоколад. Време е да ви срещнем с няколко по-различни места, които радват посетителите си с чаша топъл и ароматен чай.

Няма как да не започнем с най-емблематично място относно темата за чайовете, а именно „Чаената къща“. Ако си мислите, че това е просто магазин, който предлага стотици видове насипен чай – бъркате се. Ако пък сте на мнение, че е заведение – не е само това. „Чаената къща“ е малка двуетажна къща, в сърцето на ул. „Абаджийска“, която изцяло е посветила духа си на чаената култура. Освен че можете да си изберете един или няколко от стотиците различни видове чай, които се предлагат там, можете да си вземете още пръчка канела или ванилия, порцеланов чайник и всичко, което би могло да ви бъде необходимо по време на подготовката за този ритуал. Междувременно, имате възможността и да си поръчате чаша чай, която да бъде запарена пред вас и да я изпиете спокойно на втория етаж. Ако сте почитатели на чаените напитки, обезателно трябва да посетите мястото.

Друга локация в Пловдив, за която се носят легенди относно ароматния чай, който се приготвя на място, е Indi Art Café. Мястото се намира на ул. „Леонардо да Винчи“ 21 и освен, че е изклчително пъстро и заредено с положителна енергия, там можете да се сдобиете с чай, изцяло по ваш вкус и според нуждите ви. Тонизиращи, енергизиращи или успокояващи – има всичко.

Добра селекция от чай можете да откриете и в „Кино Кафе“. Мястото се представя изключително добре от към топли напитки и честно казано не знаем какво да ви препоръчаме – чай или топъл шоколад. Същото се отнася и за „Отсреща“. Мястото, което ще ви спечели с хармонията и спокойствието, които здраво са се просмукали в стените му, ще ви зарадва със страхотна и ароматна чаена селекция.

Направете си няколко тематични вечери с прекрасни топли напитки в Пловдив още хубави места за това вижте ТУК.

Споделете ни във:

1 коментар за “Любимите места за пиене на чай в Пловдив

  1. Каквото г-н Дернев продава, населението се научи, че НЕ Е СТОКА и го отбягва, минава по другия тротоар. Не пием крафт бира от тикви, бе Иво! Само някои будали му плащат да ги “прослави” с “репортажи” кис-кис след което са ужасени как търсенето намаля, що така …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.