Хериса и торта „Мляко от пиле“ на арменска кулинарна вечер на Гребната

Вкусът на града Новини

Люле кебап, долма по оригинална рецепта и телешки кюфтенца с  пилаф  ще са част от ястията на арменската кулинарна вечер, която се организира на 12 септември на Гребната база от „Общоарменски Благотворителен Съюз Парекордзаган“ и Фондация „Заедно“ като част от срещите на народите в Пловдив. Всички блюда ще се сервират с традиционния и автентично приготвен арменски хляб „лаваш“. Акцентът на вечерта ще е ястието Хериса, което ще бъде направено по древна рецепта от зората на арменската история. Освен торта „Мляко от пиле“, сладките арменски изкушения се допълват от назук и халва.

Ако все пак има недоволни гости, въпреки всички тези кулинарни изкушения, те ще имат възможност за първи път наистина да се оплачат на арменския поп J Духовният водач на арменците в града под тепетата Дер Храч Мурадян ще бъде специален гост. Свещеникът ще уважи събитието на своите сънародници, което е основен акцент от тазгодишната програма на етно вечерите на Гребната база през целия месец септември.

Арменската общност е подготвила и още няколко изненади за гостите и за всички, които са решили да се разходят в парк „Отдих и култура“. Любителите на кулинарното изкуство ще имат възможност да „откраднат“ всички тайни рецепти на традиционните ястия. Същата вечер  ще бъде представена и книгата – „В света на арменската кухня“, която е истинско кулинарно бижу.

Освен на специалния книжен щанд, гостите ще могат да се насладят и на богата танцова програма. Арменската общност е поканила цели 3 формации децата от „Астхигнер“ (Звездички), младежкият танцов състав „Йеразанк“ (Мечта) и танцов състав „Нърени“ (Нарово дърво). Началото на програмата е в 19 часа. Всички, които не са успели да запазят места, ще могат да си поръчат вкусна храна за вкъщи.

Организаторите са предприели всички необходими противоепидемични мерки.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.