Къщички за книги радват посетителите в две зони за отдих в кв.Гагарин

Актуално Евала Култура Новини

Инициативата е на кмета на Район „Северен“ Стоян Алексиев и Сити Пропъртис ЕООД

Нови къщички за книги радват жителите на район „Северен”. Свободните библиотеки са разположени в парка до детските площадки на ул. „Борба” и на ул. „Милеви скали”, зад СОУ „Никола Вапцаров”.

От тези своеобразни библиотеки на открито всеки може да вземе книга и след като я прочете да я върне в „Библиотеката“. Може и да остави своя книга.

„Тук са от две седмици. Когато дойдем с децата в парка, те си избират книжка и заедно четем с удоволствие”, разказва майка, довела двама малчугани на детската площадка на „Борбите“.

„Първоначално заредихме “къщичките” с интересни книги за най-малките, включихме и такива с игрови елементи и познавателна история. На следващия ден, когато минах да ги видя, в тях вече имаше оставени нови книги. Хората от квартала явно харесаха инициативата и вече се намират четива за всички възрасти. Ще подкрепяме всяка подобна инициатива на районната администрация, коментира Симона Стехова мениджър „Продажби” в „Сити Пропъртис” ЕООД пред репортер на Под тепето.

Инициаторите се надяват, че живеещите в кв. Гагарин ще прекарат приятни мигове с предоставените книги, ще опазят направеното с любов и ще го обогатят.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.