ГрадътЛоко ПдНовиниСпортСпортен Пловдив

500 служители на реда ще пазят на мача между „Локомотив” и „Левски”

В ОДМВР – Пловдив са набелязани и изпълняват комплекс от мерки за охрана на обществения ред, контрол и организация на движението в града във връзка с предстоящата футболна среща на стадион „Локомотив” между отборите на ПФК „Локомотив” и ПФК „Левски”, която започва в 17.45 ч. на 8 май.

Преди, по време и след мача полицейските служители ще следят за недопускане на закононарушения на територията на Пловдив. В цялостната организация за обезпечаване на сигурността и безопасността на движението ще участват около 500 униформени – от структурните подразделения на областната дирекция, жандармерията и столичния сектор „Специализирани полицейски сили”. Екипите ще патрулират по улиците и в проблемните зони, като при получаване на сигнал за противообществена проява ще реагират незабавно.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив в деня на футболната среща е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона. За осигуряване на безопасността на движението в района е предвидено временно и поетапно ограничение на пътни превозни средства, включително и от масовия градски транспорт, по ул. „Димитър Ризов” и ул. „Проф. Цветан Лазаров”, от кръстовището с бул. „Освобождение” до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”.

Осигурен е полицейски съпровод за привържениците на гостуващия отбор след посрещането им на 133-ти км на автомагистрала „Тракия”, посока Бургас /тир паркинг/. В Пловдив маршрутът на придвижване към стадиона ще се осъществи по бул. „Освобождение” до входа откъм ул. „Димитър Ризов”, която ще бъде затворена и обособена като паркинг за техните автомобили.

Достъпът до трибуните на привържениците на отбора домакин ще става през официалния вход откъм бул. „Санкт Петербург”, посока ул. „Проф. Цветан Лазаров”.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на всички посетители.

За да бъде избегнато струпване, апелираме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете от 15.45 ч.

Припомняме, че в спортната зона няма да бъдат допускани посетители с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни и непълнолетни ще влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Ще бъдат връщани зрители във видимо нетрезво състояние или под въздействие на наркотици и техни аналози, както и носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, чадъри и запалки).

При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и при извършване на нарушение установените от записите лица ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и Наказателния кодекс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина