ГрадътКултураНовини

Пловдивската публика се среща с IPFF

Разгръщаме, отваряме, дълбаем, летим. С тази нагласа Международният фестивал на портретния филм / International Portrait Film Festival (IPFF) очаква началото на своето трето издание и кани зрителите да споделят вълнението от срещата с необичайно късометражно кино.

Трета поредна година IPFF гостува и в Пловдив, търсейки публиката, готова да се вгледа в портретите на хора и явления през призмата на филмовото изкуство. С убеждението, че това е път към личната човешка вселена – там, където покълва зародишът на всяка промяна и се завихря тласъкът на всяка трансформация. 

И през 2022 г. IPFF предлага на своите съмишленици от Пловдив – древен и модерен град с уникален културен облик – кино вдъхновения за размисъл, провокация, усмивки и нови срещи.

IPFF в Пловдив

През 2022 г. срещата на IPFF с пловдивската публика ще бъде на 16 ноември, отново в емблематичния клуб „Фарго“, предлагайки освен прожекции от официалната селекция и дискусии, в които зрителите ще могат да споделят и търсят гледни точки към прожектираните кино творби.  

Прожекция Лица, места – 16 ноември (сряда), Пловдив – Клуб „Фарго“, 19:30-21:30  

Носеща името на любим филм, прожекцията Лица, места среща публиката от Пловдив с персонажи от Люксембург, Швейцария, Великобритания, САЩ и Руанда. Те ни разкриват кое е разковничето, каращо те да продължаваш да дишаш, потапят ни в танца и музиката, без които не можем, въвличат ни в арт-акции, отреждат ни място в колажи, викат ни за далечните разстояния! Как?  Ще видим всичко това през призмата на портрета в 6 интригуващи филмови творби.

Вижте още на kapana.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина