ГрадътКултураНовини

Пловдив посрещa участниците от конкурсa „Музиката има цвят и цветовете – звуци”

Музейна галерия „Димитър Георгиев“, ул. „Съборна“ 23, Пловдив ще посрещне участниците от завършилия скоро Национален младежки конкурс за живопис „Музиката има цвят и цветовете – звуци”, организиран от Сдружение „Изкуство и занаяти“. Четиридесет подбрани творби от журито на конкурса ще бъдат представени в едноименната изложба, чието откриване ще бъде на 11 април 2024 г. от 15 ч. в залата за временни експозиции в музейната галерия. Изложбата е с вход свободен и ще може да бъде разгледана до 21 април 2024 г.

В конкурса са взели участие 125 ученици от: НХГ „Цанко Лавренов“, НХГ „Димитър Добрович“-Сливен, НУПИД „Акад. Дечко Узунов“-Казанлък, 90 ОУ ”Ген.Хосе де Сан Мартин”-София, СОУ ”Никола Вапцаров”-Силистра, 40 СУ”Луи Пастьор”-София, 135 СИ ”Ян Коменски”, ПГСС “Никола
Пешкаров”-Попово, СПГ ”Княгиня Евдокия”, 44 СУ “Неофит Бозвели” и Читалище „Възраждане“.

За да стимулират креативността на участниците в конкурса Сдружение „Изкуство и занаяти“ организира няколко камерни концерти в София, Пловдив, Казанлък и Сливен на проф. Венцеслав Николов (виолончело) в съпровод на пианистката Лилия Жекова, съпътствани с добре разказани от
проф. Венцеслав Николов вдъхновяващи истории за световни композитори с най-старото 300-годишно виолончело в България. Така младите таланти представят за конкурса общо 160 творби.

На откриването на изложбата ще бъдат раздадени няколко награди с включени материали за рисуване и почетни грамоти за всички участници.

Творбите са преотстъпени на Сдружението за участие в благотворителни инициативи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина