ГрадътЗабавлениеКултураНовини

„Летящата страна“ за първи път в Пловдив

Семейното куклено представление запознава деца и родители по достъпен и забавен начин с проблема на замърсяването на въздуха в градовете

Какво ако прашинките са живи?

Мечтаете ли да летите?

Има ли нещо по-важно от чистия въздух?

Театър Хенд/Hand Theatre и Екологично сдружение „За Земята“ канят гражданите и гостите на гр. Пловдив от всички възрасти на 11 февруари на безплатното семейно куклено представление „Летящата страна“.

Спектакълът, който ще се поставя за първи път на сцена в Пловдив, цели да представи по забавен и достъпен начин една от големите съвременни теми на живота в градовете – тази на замърсяването на въздуха.

Актьорите и съавтори Мануела Саркисян и Георги Тенев, ще ни пренесат в Летяюата страна – свят, в който всички могат да летят. Животът на летоландците е застрашен от едни почти невидими същества – прашинковците. Те се раждат в Печкоауспуха, прогонени са от него от Великата ПрахоХала и си нямат никаква представа, че вредят. Просто искат да се приберат вкъщи. Как двата свята могат заедно да намерят решение на кризата и да заживеят в мир едни с други? И как да направим така, че фините прахови частици и другите замърсители на въздуха да не пречат на дробовете ни да дишат и да карат въображението ни да лети?

Заповядайте на 11 февруари (събота) от 17:00 ч. в Театър Хенд и нека полетим заедно на крилете на театъра, съчетавайки приятното преживяване за малки и големи с полезните нови знания.

Вход: свободен. Препоръчително е да запазите своите места предварително – подробности в страницата на събитието във Facebook.

Надникнете за малко в това, което ви очаква, във видео-представянето с кадри от предишни представления.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина