Куклен театър в парка за децата на Пловдив 

Култура Новини

Два дни безплатни представления ще се играят в два пловдивски парка

Куклен театър „Барса“ кани малчуганите, техните родители, баби и дядовци, батковци и каки на безплатни детски представления в два пловдивски парка днес и утре, където ще оживеят любими детски герои в кукления спектакъл „Вълшебната торбичка“.

Проектът „Куклен театър на открито в парка за деца от 3 до 103 години“ не е нов за Културния календар на Пловдив. Провежда се за втори път в града , като началото на тази идея за куклени представления на открито беше осъществена за първи път през месец май на 2021г. , с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Целта е да се даде възможност на деца от 3 до 103 години да прекарат приятни мигове със своите любими куклени герои в любимия парк за игри сред своите връстници и приятели.

Тази година срещите между публиката и куклите започна през месец май. Първите дати бяха 1, 2 и 3 май  в Район Южен, парк „Белите брези“, в Район Западен  в кв. Прослав, пред Читалището и в „Парк Ружа“.

Следващите 2 дати, в които малчуганите ще гледат представлението „Вълшебната торбичка“ са:

23 май, понеделник, район Северен, парк „Рибница“ – 11,00 часа

24 май,  вторник, район Тракия, парк до Лидъл  – 11,00 часа

Подбран е най-удобният час за Уважаемият малък зрител. Входа за всички очаквани наши гости е свободен. Театралната игра вплита базови за детското развитие и възприятия моделиподнесени забавно с много музика и усмивка. Разбира сене забравяме и намигването към по порасналите гости. Представленията са с продължителност 45-50 минутиа след това предстоят забавни игри и танци. Идеята е малкият зрителчрез преживявания да опознае заобикалящият го свят. Кукленият театър проповядва ценности и дава важни житейски уроци докато ни забавлява. Всяка история пресъздадена в приказкачрез куклени герои ни дава велика поукаДа запазим детското и човешкото в себе си! Въпреки всичко! Въпреки всеки! Представленията въздействат не само на основният ни малък на възраст зрително и на придружаващият го мамататкобабадядобаткокака“, споделя Елисавета Тошева – Гергинска от театър „Барса“, който съществува от 1998 г., а представленията му са предназначени предимно за детската аудитория.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.