ГрадътКварталиКултураНовини

Картини от Вселената и медитация в най-новата галерия в „Капана“

На 23 октомври, неделя, “Art Gallery Постоянна изложба на Sri Shinmoy” започна самостоятелния си живот с оригинални и висококачествени фотографии на картини на духовния учител Шри Чинмой. Те са част от колекцията на Кедар Мисани от Швейцария. Самият художник нарича картините си „Джарна Кала – Фонтан на изкуството“, защото истинското изкуство е творчески поток, който извира от сърцето.

„Когато Шри Чинмой рисува картините си, той е в досег с божественото начало в себе си. Картините му са извор на вдъхновението и радостта, които всеки един от нас изпитва, когато се докоснеш до истинското си Аз,“, подчертава организаторът на изложбата Вареня Гагова.

В Art Gallery Постоянна изложба на Sri Shinmoy са изложени 5 големи и 47 по-малки репродукции на платната. Върху тях са изобразени абстрактни картини от Всемира, видени през вътрешния поглед на твореца.

Най-новата галерия в „Капана“ бе открита с музика и песни на Шри Чинмой. Последователи на духовния учител огласиха малката улица „Стефан Веркович“ с хармониум и песни, посветени на Джарна Кала.

Галерията се намира на ул.„Стефан Веркович“ №2. Тя ще е отворена всеки делничен ден от 10:00 до 18:30 часа и в събота от 10:00 до 14:00 часа. Входът е свободен.

В нея ще се провеждат и малки концерти и поетични вечери на предварително обявени дати.

„Всеки, който желае, може да заповяда на групова медитация всеки вторник от 19 часа от началото на ноември“, покани пловдивчани Вареня Гагова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина