КултураНовини

Изложба на големия български плакатист Камен Попов в галерия 2019

Пловдивските ценители ще видят в пълнота богатото творчество на Камен Попов, представено в експозицията, включваща плакати и живопис

Градската художествена галерия представя Камен Попов (1947 – 2015) – знаково име в изкуството на плаката, с голяма негова изложба в зала „2019“ на ул. „Гладстон“№32. Изложбата ще е с отворено откриване на 5 ноември от 17:00 до 19:30 ч. и ще може да се види до 25 ноември.

Както мнозина български творци, Камен Попов става популярен първо в чужбина, а едва години по-късно идва и признанието в родината му. Има множество изложби, награди и реализирани проекти, но най-голямата му страст са галерията и школата по изобразително изкуство, които сам създава в центъра на Люксембург.

Камен Попов открива „Галерия – издателство 88” през 1988 г. За кратко време тя успява да се превърне в уважавана българска културна институция в сърцето на Европа, благодарение на която там се представя най-доброто от съвременното ни изкуство. Ценителите в Люксембург откриват автори като Слав Бакалов, Георги Божилов-Слона, Явор Цанев, Стоян Цанев, Стоимен Стоилов, Емил Стойчев, Милко Божков…Това са само част от големите имена, които през изминалите близо 30 години са имали изложби в „Галерия 88”. Там получават шанс за обучение и стотици ученици от различни националности, някои от които продължават образованието си в най-добрите световни академии, а други вече работят за големи компании.

Още по темата вижте в Капана.бг

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина