КултураНовини

Френски шансони звучаха на терасата на Дома на културата

18-ото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2021 стартира вчера и огласи с шансони пространството около Дома на културата.

Фестивалът е част от поредицата събития, с които се отбелязват 30 години от възстановяването на Алианс Франсез в Пловдив.

Приветствени думи за официално обявяване на старта на фестивала отправи заместник- кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.

„Фестивалът „Златен ключ“ е възможност Пловдив да посрещне френската култура, а Франция да срещне Пловдив. Именно за това ние от община Пловдив ще продължаваме да подкрепяме фестивала.

В първата вечер на фестивала се изявиха възпитаниците на „Арт Войс център Пловдив“ с вокален педагог Руми Иванова. Много от френските песни са посветени на Париж, възпяват го, представят духа му в различни епохи. Но една е особено популярна и затова неслучайно Шанз елизе е и химн на фестивала. Песента бе изпята от дебютантката в „Златен ключ 2021“ Кристина Карабельова и Jessandwest. Кристина изпълни и „Спомням си“ – песен на Лара Фабиан.

Още за концерта и галерия със снимки вижте в КАПАНА.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина