ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Филм за принцеса Даяна в последния ден на София Филм Фест в Пловдив

В последния ден на фестивала може да гледате украинския „Отражение“, най-новия биографичен филм за нея за принцеса Даяна „Спенсър“ и филма на Стефан Арсениевич „Докато мога да вървя“

Три силни заглавия закриват 17-тия София Филм Фест в Пловдив  В последния ден на фестивала може да гледате украинския „Отражение“, най-новия биографичен филм за нея за принцеса Даяна „Спенсър“ и филма на Стефан Арсениевич „Докато мога да вървя“.

Фестивалният ден започва в 15:30 ч с номинирания за „Златен лъв“ украински филм  „Отражение“. Украинският хирург Серхий е заловен от руските войски в зоната на конфликта в Източна Украйна. Докато е в плен, той е изложен на унижение, насилие и безразличие към човешкия живот. След освобождаването си се завръща в удобния си апартамент и се опитва да намери смисъл в живота, като възстанови отношенията с дъщеря си и бившата си съпруга. Серхий се учи как отново да бъде човек и баща за дъщеря си.

В 18:00 ч е началото на най-новия биографичен филм за принцеса Даяна „Спенсър“. В него основното действие се развива по време на Коледната ваканция, която британското кралско семейство празнува в имението си в Сандрингам през 1991 г. „Бракът на Даяна и Чарлз отдавна е станал просто формалност. Въпреки че слуховете за изневери и развод се трупат, има нареждане за запазване на мир по време на коледните празненства в имението. Времето е запазено за ядене и пиене, стрелба и лов. Даяна познава тази игра. Но тази година всичко ще бъде много по-различно“.

Последната прожекция от 20:30 ч е на носителя на голямата награда в Карлови Вари ’21 „Докато мога да вървя“. Страхиня и съпругата му Абабуо напускат Гана с мечтата за по-добър живот в Европа. Вместо да стигнат на Запад обаче, те са депортирани в Сърбия. Докато Страхиня започва да гради кариера, Абабуо не може да осъществи амбициите си и е все по-разочарована. Когато един ден тя изчезва, Страхиня тръгва да я търси. Разказ за любовта и за необходимостта да открием своето място в света.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина