АктуалноВластЗдравеНовиниПУЛС

Маските на закрито остават и след отпадане на епидемичната обстановка

Това заяви председателят на Комисията по здравеопазване в парламента доц. Антон Тонев – ВИДЕО

Само ден, след като от правителствения пресцентър обявиха, че всички ограничителни мерки отпадат от първи април с края на извънредната епидемична обстановка, стана ясно, че не е точно така. Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента доц. Антон Тонев от „Продължаваме промяната“ обяви, че маските на закрито остават.

„Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка,“ каза той в неделя сутрин по bтв.

По думите му са наложителни промени в закона, за да останат маските в обществените места на закрито и в градския транспорт и след обявяване на края на епидемичната обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали.

„Директори на РЗИ в зависимост от регионалната обстановка и регионалната ситуация ще могат да налагат в конкретни случаи това правило за контактните. Болните продължават да се лекуват по досега установения ред„, уточни още Тонев.

„Носенето на маски не пречи нито на икономиката, нито на индивидите, а е ефективен начин да контролираме инфекцията“, каза д-р Александър Симидчиев от ДБ – член на Комисията по здравеопазване в НС, който говори по БНТ.

„Започваме да регулираме пандемията на регионално ниво, а не на национално ниво“, обясни той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина