КултураНовини

Рене Зелуегър влиза в ролята на Джуди Гарланд – “Джуди” днес на Киномания в Пловдив

В седмия ден на кинопанорамата от 18:30 часа можете да гледате английската продукция “Джуди”. Белязана от съвършеното превъплъщение на Рене Зелуегър, тази затрогваща екранизация на пиесата на Питър Куилтър „Краят на дъгата” представя интимен портрет на великата Джуди Гарланд в последната година от живота й.

Джуди израства по снимачните площадки и почти всеки аспект от живота й – от храната, през личните й срещи до лекарствата – е контролиран от шефа на студиото “Metro-Goldwyn-Mayer” Луи Мейър. Тя става удивително даровита кинозвезда, която така и не се научава да се грижи за себе си.

В началото на филма Гарланд е на средна възраст, бездомна, разорена, въвлечена в битка за попечителство и почти отхвърлена от Холивуд. В опит да постигне някакъв контрол върху кариерата си, тя приема щат в лондонски театър. Отказва да репетира и, съсипана от тревоги, безсъние и алкохолизъм, едва се добира до сцената за премиерата. Но веднъж излязла в светлината на прожекторите, пред нетърпеливата публика, с микрофон в ръка и страхотен оркестър в готовност, тя внезапно се усеща у дома си. Магията се получава.

Режисиран от Рупърт Гулд, “Джуди” проследява тези бурни месеци в Англия, сценичните триумфи и катастрофи, вихрения брак с опортюнистичния Мики Дийнс и милото приятелство с гей двойка нейни обожатели.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. Цена на билетите за детските филми: 5/7лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина