КултураНовини

Обща изложба на преподаватели от НХГ „Цанко Лавренов” в галерия „Пловдив“

Обща изложба на преподавателите-художници от НХГ „Цанко Лавренов” ще се открие на 10 януари 2020 г. от 17 ч. в галерия „Пловдив“, ул. „Авксентий Велешки“ № 20, фоайе на Общински съвет – Пловдив.

Експозицията включва над 40 произведения в различни стилове, жанрове и видове изобразително изкуство. Ангел Китипов, Ваня Годжелова, Диана Папазова, Зорница Касапян, Петър Чучулигов и Полина Тодорова – Станчева ще участват с живописни платна. Светлозар Чавдаров ще представи акварелни пейзажи. Антония Фингарова, Димитър Келбечев, Михайл Маламски и Христо Жеков ще изненадат публиката с най-новите си графични произведения. Атанас Камешев, Борис Богданов и Костадин Отонов ще покажат фотографии. Кристина Кутлова е приготвила цветни рисунки с морски детайли, а Георги Узунов се включва с няколко скулптурни произведения.

Всички преподаватели по специални предмети в НХГ „Цанко Лавренов” са утвърдени автори с богати творчески биографии и активна художествена дейност.  Изложбата е инспирирана от желанието на учителите от Художествената гимназия да покажат на своите ученици и обществеността, че индивидуалните творчески търсения могат да бъдат обединени в силна и качествена изложба.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина