КултураНовини

Изложба, детски работилници и безплатен достъп до три сгради в Градската художествена галерия през празничния уикенд на Пловдив 2019

На 12 и 13 януари жителите и многобройните гости на Пловдив – Европейската столица на културата, могат да общуват с изкуството на големи пловдивски художници при вход свободен в три от сградите на Градската галерия. В Залите за временни експозици на ул. „Княз Александър I“№15 отворена за всички желаещи е голямата ретроспективна изложба на Кольо Карамфилов „Необозримо за Кольо К.“. Поради подчертания интерес отстрана на младата публика, изложбата ще е безплатна за всички ученици и студенти до закриването ѝ на 30.01.2019г. На 11,12 и 13 януари в Залите на Главната улица ще бъдат разположени стативи с материали за рисуване за децата, посетили изложбата с родителите си.

 

Друг акцент в празничния уикенд е откирването на фотографската изложба „Неосветените дворове“, посветена на 90-та годишнина от рождението на големия ни писател Йордан Радичков. Тя се организира от Фондация „Пловдив 2019“ и издателство „НИКЕ“ и се открива на 13 януари(неделя) в 16.00 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул.“Артин Гидиков“№11 в Стария град. И тук малките посетители ще имат възможност да рисуват свободно на разположените в залата стативи.

В неделя семействата могат да посетят безплатно и Постоянната експозиция на големия ни живописец Енчо Пиронков (ул. „Васил Кънчев“№1 в Стария град), където под напътствията на художник децата ще могат да рисуват по зададена тема и да се забавляват.

Във всички прояви в откриващия уикенд Градската галерия ще разчита на помощта на близо 20 доброволци, осигурени от фондация „Пловдив 2019“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина