КултураНовини

Вечер с феноменален холандски писател в Пловдив

Херман Кох се среща със своите (по)читатели в Luky Дом на киното

Организаторите на кино фестивала Синелибри канят на среща с феноменалният холандски писател Херман Кох. Той пристига в Пловдив за среща със своите (по)читатели на 15 октомври в 18:00 ч. в Lucky Дом на киното.

Филъмът, на който феновете на киното и литературата ще се насладят е италианската версия на „Вечерята“ – любимата екранизация на самия Кох.

Филмът разказва реалистичната, спираща дъха история на двама братя, техните семейства и отношенията помежду им. Когато синът на единия брат и дъщерята на другия се оказват замесени в смъртта на бездомна жена, напрежението между двете семейства започва да расте. Изниква въпросът ще защитят ли родителите своите деца, или ще ги принудят да се изправят лице в лице с последствията. Колко далеч можеш да стигнеш в желанието да защитиш детето си?

Награди и номинации:
2015 Номинация „Давид ди Донатело” (Давид на младежта) за режисьора Ивано де Матео
2014 Четири награди от кинофестивала във Венеция, в т.ч. за режисьора Ивано де Матео и за най-добър актьор (Джакопо Олмо Антинори)
2014 Награда „Сребърна лента” на италианските филмови журналисти за най-добър актьор (Алесандро Гасман)
2014 Награда FICE за най-добра актриса (Барбора Бобулова).

Интелектуалец, телевизионен продуцент и писател Херман Кох е роден през 1953 г. в Арнем, по-късно се мести в Амстердам. В продължение на месеци изучава руски език, известно време живее във Финландия, но създава семейство с испанката Амалия, от която има 24-годишен син на име Пабло. Идвал е в България  преди 4 години за среща с четящите си фенове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина