КриминалеНовини

Трафикант натъпкал 23-ма афганистанци в микробус

Районна прокуратура–Пловдив наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната, като е използвано моторно превозно средство и деянието е извършено и по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, с цел имотна облага – престъпление по цл. 281 ал.2 т.1,4 и 5, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 29 ноември 2022 г., в с. Кърнаре, обл. Пловдив, към 11,30 часа, полицейски автопатрул спрял за проверка микробус „Фиат Дукато“, управляван от И.Г., на 56 г. Той пътувал в посока към гр. София. При извършената проверка в товарната част на автомобила били открити 23 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже. Сред тях имало и едно непълнолетно момче. Автомобилът е със старозагорска регистрация и е бил взет под наем. Според първоначалните данни водачът е трябвало да откара чужденците до Околовръстния път на гр. София, за което щял да получи 2400 лева.

И.Г. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои той да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст и да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура–Пловдив.

Действията по разследването продължават. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина