КриминалеНовини

СФСМВР: Тестовете за наркотици често дават неверни резултати

200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест

За проблеми с тестовете за наркотици призна Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР), съобщава Дневник. Нейният зам.-председател Генади Тенев обяви пред „Нова телевизия“, че тестовете, с които се проверяват полицаите, са същите, с които те проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.

Той уточни, че вече има установени полицаи с положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат. По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест.

Акцията започна в средата на миналата седмица. Повод за нея станаха зачестилите случаи на полицаи, които са хванати да шофират с алкохол или наркотици. На тестове се подлагат всички полицаи, които шофират служебен автомобил. При застъпването на следващата смяна се тестват и двата екипа, като това става ежедневно и постоянно. До момента няма обявен краен срок за акцията.

Тенев увери, че синдикалната федерация подкрепя тестването на полицаите, но не одобрява начина, по който това се прави. Той добави, че е добре тестовете за наркотици за полицаите да се правят един път годишно.

„Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни. Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване заради високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР“, добави той

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина