АктуалноГрадътКварталиКриминалеНовини

Дилъри крили дрога в тайници в коритото на Марица

Мъже на 28, 22 и 19 години, бяха арестувани за търговия с наркотици при спецакция в четвъртък, реализирана от служители на Шесто РУ и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ в Пловдив.

Под ръководството на Окръжна прокуратура са предприети редица процесуални и следствени действия, при които са иззети почти 325 грама марихуана и 900 грама синтетичен канабиноид. Високорисковите вещества са открити в тайници по поречието на река Марица на територията на квартал „Столипиново“, а при претърсвания на три адреса са намерени и други материални доказателства, уличаващи тримата като наркодилъри – мобилни телефони, известна парична сума, както и над 400 грама смолисто вещество, използвано за производство на изкуствен хашиш.

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми А.А., на 19 г., В.В., на 28 г., и В.А., на 22 г., за това, че в съучастие като извършители, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 324, 84 грама марихуана на обща стойност 9745 лева, и ново психоактивно вещество от рода на синтетичните канабиноиди, с общо тегло 897,30 грама на стойност 26 919 лева, всичко на обща стойност  36 664 лева.

Установено е, че А.А., В.В. и В.А. разпространявали наркотични вещества на територията на „Изгрев“ в Пловдив. Тримата се познавали. Те криели полиетиленови пликчета с наркотичните вещества в обособени тайници край коритото на река Марица в квартала, като ги заравяли в пръстта. Тримата разпространявали наркотиците и на точно определени места в кв „Изгрев“.

Обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Окръжна прокуратура-Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина