КриминалеНовини

Разносвач на хляб инсценира грабеж в Пазарджик

Разносвач във фирма за хляб от Пазарджик инсценира грабеж, за да прикрие, че е присвоил близо 3000 лв. служебни пари, пише OFFNews.

36-годишният жител на областния град бързо бил разобличен от полицейски служители в Пещера, които започнали разследване след получения от него сигнал. Измамникът позвънил в понеделник на телефона за спешни повиквания и заявил, че е служител на фирма, която търгува с хляб. По думите му, докато разтоварвал хляб пред търговски обект със служебния микробус, бил нападнат от непознат мъж и ограбен.

Шофьорът се оплакал, че липсвала чантичката му с близо 7000 лева. Периметърът около местопроизшествието незабавно бил отцепен, на мястото пристигнал екип от криминалисти, разследващ полицай и експерт. Не след дълго обаче служителите установили противоречия в показанията на потърпевшия и накрая се оказало, че става дума за инсценировка.

Станало ясно, че изчезналите пари са около 3000 лева и са оборотни пари на фирмата, в която работи. Средствата са присвоени и похарчени от самия служител, който решил да оправдае липсата им с инсценирания грабеж. Срещу измамника се води досъдебно производство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина