Пожарна, полиция и парамедици в акция над Белащица

Криминале Новини
Кариерата за инертни материали над пловдивското село Белащица става декор от сцена на филм по време на учение на Пожарна, Полиция и Центъра за спешна и неотложна помощ в сряда, 13 -ти април
Само за няколко часа, кариерата на пловдивското село Белащица ще се превърне в декор от сцена на филм в рамките на тренировъчно учение на съставните части на Единната спасителна система за действие, съобщиха от РД на ПБЗН – Пловдив.
Ще участват сили на МВР от дирекциите на Пожарна безопасност и защита на населението и на полицията, екипи на Спешна медицинска помощ към Министерството на здравеопазването и на Областно пътно управление към Министерство на транспорта.
Спасителите ще пресъздадат ситуация на възникнало тежко ПТП следствие на свличане на земна маса върху пътното платно. Сценарият предвижда сигнал за инцидент с пострадали хора, да бъде подаден на тел 112 от случайни минувачи.
В учението ще се включат служители на Регионалните дирекции на пожарните служби в Смолян, Пазарджик и Пловдив. На терен те ще покажат как екипно се реагира на сигнал за тежък инцидент с пострадали хора. По време на учението ще бъде направена нагледна демонстрация как работят и комуникират звената и връзките на единната спасителна система.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.